Početna / Publikacije / Unutrašnje tržište i konkurentnost / Problemi i prepreke za pristup pravdi u izvršnom postupku iz perspektive zaštite potrošača

Problemi i prepreke za pristup pravdi u izvršnom postupku iz perspektive zaštite potrošača

Pouzdano i efikasno namirenje novčanog ili nenovčanog potraživanja izvršnog poverioca u zakonom propisanom postupku jeste svrha izvršenja. Izmenama zakonodavnog okvira u oblasti izvršenja započetim 2011. godine i uvođenjem pravosudne profesije javnih izvršitelja, obezbeđena je efikasnost i izvesnost sprovođenja postupka, koja je nedostajala u prethodnom periodu.

U okviru Projekta „Pristup pravosuđu u izvršnim postupcima – izgradnja modela kroz perspektivu zaštite potrošača“ koji podržao je USAID Projekat vladavine prava sprovedeno je istraživanje „Problemi i prepreke za pristup pravdi u izvršnom postupku iz perspektive zaštite potrošača“ sa ciljem ispitivanja postojećeg stanja zaštite prava potrošača u izvršnom postupku, identifikacije ključnih problema i prepreka sa kojima se suočavaju dužnici/potrošači, kao i iznalaženja adekvatnih modela aktivnije uloge potrošačkih i drugih organizacija u ostvarivanju zaštite prava i interesa građana.

Ostale publikacije