Tržište ideja za bolje kreiranje javnih politika u Srbiji!

CEP je nezavisna, nevladina, neprofitna think tank organizacija koju je osnovala grupa stručnjaka u oblasti evropskog prava, ekonomije i javne uprave, sa zajedničkim ciljem da doprinesu unapređenju okruženja za kreiranje javnih politika u Srbiji, tako što će ga učiniti transparentnijim i inkluzivnijim, zasnovanim na činjenicama i suštinski orijentisanim ka EU.

Statut Centra za evropske politike

Preuzmite statut >>>>>

Od 2018. godine, CEP je najbolje rangiran think tank na Zapadnom Balkanu i među top deset u Centralnoj i istočnoj Evropi, prema Global Go To Think Tank izveštajima.

Programske oblasti

Misija

Misija CEP – a je da sprovodi istraživanja i analize politika zasnovanih na dokazima kao i da obezbedi svrsishodne predloge politika u vidu što lakšeg sprovođenja reformi kako bi se Srbija transformisala u uspešnu buduću članicu EU. Da bi se osiguralo lokalno i EU vlasništvo nad inicijativama politika, CEP radi na izgradnji koalicija, angažovanju građana i uticajnom zagovaranju.

Vizija

U 2030, CEP je vodeći think thank na Zapadnom Balkanu i u Centralnoj i Istočnoj Evropi, sa međunarodno priznatom i dokazanom ekspertizom u razvoju inovativnih rešenja javnih politika u oblastima evropskih poslova, dobre vladavine, ekonomskog razvoja i zelenih politika.

Evropska unija i domaći kreatori politike smatraju CEP pouzdanim posrednikom i središtem za razvoj politike koji objektivno procenjuje i rešava relevantne izazove, razvijajući  politike koje će u budućnosti biti otporne na probleme promena u kontekstu promene geopolitike i proširenja EU.

Strateški ciljevi

Cilj 1: Poboljšanje kvaliteta CEP – ovih istraživačkih proizvoda primenom opsežnih i raznovrsnih metodoloških pristupa.

Cilj 2: Povećanje društvenog uticaja organizacije putem javnog informisanja i zagovaranja zasnovanog na dokazima.

Cilj 3: Povećanje međunarodne vidljivosti i prepoznatljivosti CEP – a.

Cilj 4: Poboljšanje CEP – ove upravljačke strukture i upravljanje sa akcentom na održivom upravljanju ljudskim resursima.

Cilj 5: Obezbeđenje održivih i raznovrsnih izvora finansiranja organizacije.

Deseti rođendan CEP-a

U oktobru 2021. CEP je proslavio svoj deseti rođendan. Pogledajte video o tome kako je CEP nastao i kako se razvijao.

Pusti video zapis