• ENGENG
 • Ka većoj finansijskoj odgovornosti vlasti u Srbiji

  Konferencija „Ka većoj finansijskoj odgovornosti vlasti u Srbiji“ održana je 4. juna 2012. godine u organizaciji Centra za evropske politike, Evropskog projektnog centra i Državne revizorske institucije, a u sklopu projekta „Utvrđivanje uslova za unapređenje rada Državne revizorske institucije u Srbiji“, finansiranog od strane USAID JRGA projekta.

  Konferencija je okupila veliki broj zainteresovanih strana u oblasti eksterne revizije i odgovornosti vlasti u Srbiji. U uvodnom panelu na temu značaja finansijske odgovornosti vlasti učesnicima su se obratili Radoslav Sretenović, predsednik DRI, Rodoljub Šabić, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Saša Janković, Zaštitnik građana, Lorens Veter, direktor USAID JRGA projekta, Milica Delević, direktor Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije i Nebojša Lazarević, direktor CEP-a, koji je predstavio rezultate analize implementacije preporuka i mera DRI koju je sproveo tim Centra za evropske politike.

  ka vecoj finansijskoj odgovornosti vlasti

  Fotografija: CEP

  Potom je usledila dinamična diskusija o zaključcima i preporukama analize.

  U drugom panelu, na temu uloge Narodne skupštine i Odbora za finansije u stvaranju finansijski odgovorne vlasti, učesnicima su se obratili zamenica predsednika Saveta DRI Ljubica Nedeljković, narodni poslanici Jorgovanka Tabaković i Radojko Obradović i programski menadžer Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić.

  Poslednji panel bio je posvećen saradnji civilnog društva i DRI, a u okviru njega govorili su Ivana Ćirković, direktorka Kancelarije Vlade za saradnju sa civilnim društvom, Nemanja Nenadić, Transparentnost Srbija, Andrija Pejović, Evropski projektni centar, Nebojša Lazarević, Centar za evropske politike, kao i Ivan Knežević, Evropski pokret u Srbiji.

  Agenda konferencije dostupna je ovde.

  Pogledajte fotografije sa konferencije:

  Rodoljub Sabic Sasa Jankovic Laurence T. Vetter Sretenovic-Jankovic-Lazarevic-Delevic Milica Delevic Jorgovanka Tabakovic
  Radoslav Sretenovic Milan Marinovic Radojko Obradovic

  Nazad na vrh