• ENGENG
 • Evaluacija javnih politika i revizija svrsishodnosti – na istom ili paralelnom koloseku?

  U okviru Regionalnog programa za promociju istraživanja na Zapadnom Balkanu (RRPP), Centar za evropske politike u saradnji sa Institutom za evropske politike (EPI) iz Skoplja i Institutom Alternativa iz Podgorice, kao partnerskim organizacijama, sproveo je istraživanje o evaluaciji javnih politika i reviziji svrsishodnosti.

  Cilj projekta je bila analiza institucionalne i stvarne prakse sprovođenja revizije svrsishodnosti i evaluacije politika, kao i njhovog međusobnog odnosa prevashodno na primerima iz uporedne prakse. Kako bi se to postiglo, ovi procesi su istraženi u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji, a sprovedeno je i istraživanje komparativnih praksi u šest država članica Evropske unije. Krajnji proizvod istraživanja je studija u kojoj su date opcije i preporuke kako bi se unapredili sistemi evaluacije javnih politika u državnim organima država konzorcijuma, Rezultati istraživanja su predstavljani na regionalnoj konferenciji u Beogradu, u organizaciji Centra za evropske politike.

  Projekat ,,Evaluacija javnih politika i revizija svrsishodnosti – na istom ili na paralelnom koloseku?“ finansijski je podržala Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (Swiss Agency for Development and Cooperation – SDC).

  Regionalni program za prmociju istrazivanja na Zapadnom Balkanu (RRPP)

  Nazad na vrh