CEP izabran za najbolju think tank organizaciju u regionu Zapadnog Balkana

31. januar 2019. – Sa ponosom vas obaveštavamo da je Centar za evropske politike – CEP izabran za najbolju think tank organizaciju na Zapadnom Balkanu prema rangiranju uglednog američkog programa Univerziteta Pensilvanija (Go To Think Tanks Index), koji već 12 godina rangira najbolje svetske think tank-ove, kao i mreže think tank-ova. CEP je na listi najboljih think tank-ova Centralne i Istočne Evrope već drugu godinu zaredom, ove godine na devetom mestu.

“CEP je prva organizacija u Srbiji koja je fokusirana na unapređenje procesa kreiranja javnih politika u zemlji. Preporuke CEP-a redovno  utiču na odluke ministarstva i visoko rangiranih državnih službenika, što čini CEP ključnom organizacijom kada je u pitanju praćenje procesa pristupanja Srbije EU“, navodi se u prezentaciji koja je objavljena uz izveštaj.

Povodom objavljivanja ovog izveštaja, u 80 zemalja i u preko 330 institucija se istog dana održavaju događaji posvećeni njegovom predstavljanju. Ove godine je izveštaj drugu godinu zaredom predstavljen i u Srbiji, u organizaciji CEP-a. Više o događaju možete pronaći ovde.

Pored ovog velikog uspeha, ponosno vas obaveštavamo i da se i regionalna mreža think tank-ova Zapadnog Balkana, Think for Europe Network (TEN), čijim radom koordinira CEP, našla se na listi najboljih svetskih think tank mreža.  Više o radu TEN-a možete saznati ovde.