Zadovoljstvo uslugama za cirkularne migrante na portalima Tačka povratka i eUprava

Centar za evropske politike – CEP i Fondacija za razvoj ekonomske nauke – FREN sprovode istraživanje o postojećim servisima i podršci cirkularnim migrantima i/ili individuama koje žele da se uključe u proces cirkularnih migracija. Istraživanje se sprovodi putem jednostavne i kratke online ankete za utvrđivanje zadovoljstva servisnim portalima organizacije Tačka povratka i eUprave Vlade Republike Srbije. 

  • Trenutno živite i radite u Srbiji, ali ste živeli i radili u inostranstvu jednom ili više puta u trajanju od u prethodnih deset godina
  • Trenutno živite i radite u inostranstvu, ali ste živeli i radili u Srbiji jednom ili više puta u prethodnih deset godina
  • Naizmenično ste živeli i radili u Srbiji i inostranstvu jednom ili više puta u prethodnih deset godina
  • Koristili ste gorepomenute servisne portale za cirkularne migrante i povratnike

Ukoliko je bilo šta od ovoga tačno, pozivamo Vas da popunite anketu. Anketa je anonimna, a procenjeno vreme potrebno za popunjavanje upitnika je 5 minuta. Vaše mišljenje nam je važno, a rezultati će biti korišćeni da se unapredi podrška trenutnim i budućim cirkularnim migrantima i povratnicima.

Istraživanje se sprovodi u okviru projekta „Cirkularne migracije pre depopulacije! Inovativna rešenja za podsticanje cirkularne migracije kao stub povećane konkurentnosti i ekonomskog razvoja“ koji se implementira uz podršku Evropske komisije od januara 2022. godine.