Think-Act-Impact – Okrugli stolovi u Novom Sadu, Beogradu i Užicu

Tri okrugla stola na temu „Procena uticaja i strateška procena uticaja na životnu sredinu u Srbiji: deset godina posle“, biće održana 14, 15. i 16. maja u  Novom Sadu, Beogradu i Užicu.

Na okruglim stolovima predstavićemo rezultate istraživanja o stanju implementacije zakonskih propisa u oblasti procene uticaja i strateške procene uticaja na životnu sredinu, usvojenih 2004. godine. Takođe, želimo da pokrenemo diskusiju sa zainteresovanim stranama na lokalnom, pokrajinskom i republičkom nivou o stanju implementacije ovih propisa, a posebno iz ugla učešća zainteresovane javnosti u ovim postupcima. Doprinosi učesnika na okruglom stolu biće uzeti u obzir prilikom finalizacije studije koja će biti objavljena i kojom će biti završen istraživački deo projektnih aktivnosti.

Okrugle stolove organizujemo u okviru projekta „Misli-delaj-utiči: Obezbeđivanje poboljšane implementacije EU direktiva o proceni uticaja na životnu sredinu u Srbiji“ (Think-Act-Impact). Projekat zajednički realizuju Centar za evropske politike, Ekološki centar „Stanište“ iz Vršca i Udruženje Srbija u pokretu, a koji je finansijski podržala Ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu.

Više o Think-Act-Impact projektu, pogledajte ovde.