Radionica u Hertie školi upravljanja o istraživačkim metodama

Dvočlani tim CEP-a prisustvovao je dvodnevnom treningu u organizaciji Hertie škole upravljanja iz Berlina (Hertie School of Governance), koji je organizovan u okviru projekta Evaluacija javnih politika i revizija svrsishodnosti – na istom ili paralelnom koloseku, 9. i 10. februara 2015. godine.

Hertie škola je u sklopu akademskog mentorstva na ovom projektu održala dvodnevni trening za članice mreže istraživačkih centara – TEN (Think for Europe Network) koje projekat sprovode. Trening je obuhvatio unapređenje kvalitativne metodologije istraživanja, kao i obuku za uvođenje kvantitativnih istraživačkih tehnika za prikupljanje podataka i dopunu istraživanja. Stručni tim Hertie škole nastaviće sa mentorskom podrškom na ovom projektu do njegovog završetka.

Istraživački projekat Evaluacija javnih politika i revizija svrsishodnosti – na istom ili paralelnom koloseku deo je Regionalnog programa za promociju istraživanja na Zapadnom Balkanu (RRPP) i sprovode ga organizacije u okviru TEN – Centar za evropske politike (Beograd) Institut Alternativa (Podgorica) i Institut za evropske politike (Skoplje). Više o TEN pronađite ovde.