Radionica „Pristupni pregovori Srbije i EU za Poglavlje 27“ održana u Mokrinu

26-29. jun 2017. – Radionica za organizacije civilnog društva Pristupni pregovori Srbije i EU za Poglavlje 27 – fokus za delovanje organizacija civilnog društva u oblasti životne sredine održana je u Mokrinu.

Cilj radionice je bio približavanje predstavnicima OCD poglavlje 27 – Životna sredina.

Na radionici su govorili Ola Andersen, savetnik iz Ambasade Švedske, prof. dr Tanja Miščević, šefica Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji, doc. dr Mirjana Drenovak- Ivanović, članica pregovaračkog tima za Poglavlje 27, i programska direktorka CEP-a, Milena Lazarević, koja je govorila o procesu kreiranja javnih politika, ali i o zahtevima koji dolaze u okviru procesa pristupanja EU. Uz pomoć metode „World Café“ koju je koristila, učesnici su identifikovali ključne probleme, definisali koji su odgovorni akteri, predlagali rešenja i izvore finansijskih sredstava za njihovu implementaciju.

Radionica je realizovana u okviru CSOnnect projekta Program podrške organizacijama civilnog društva u Srbiji u oblasti životne sredine, koje finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj – Sida. Radionicu je organizovao Regionalni centar za životnu sredinu, a CEP je bio ko-organizator.