Održana konferencija „Ka evropskom nivou zaštite potrošača u Srbiji“

U petak 16. novembra 2012. godine u Medija centru u Beogradu održana je konferencija „Ka evropskom nivou zaštite potrošača u Srbiji“ u organizaciji Centra za evropske politike u sklopu projekta „Zaštita potrošača u Srbiji – ka evrpopskom nivou zaštite“, podržanog od strane Evropskog fonda za Balkan u okviru „Think and Link“ programa.

Konferenciji su prisustvovale mnogobrojne zainteresovane strane u oblasti zaštite potrošača, iz redova državne uprave, organizacija potrošača i drugih organizacija civilnog društva kao i međunarodnih eksperata u ovoj oblasti. U uvodnom panelu o značaju potrošačke politike učesnicima su se obratili Rasim Ljajić, ministar spoljne i unutrašnje politike i telekomunikacija, Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS) i Milan Antonijević, direktor Komiteta pravnika za ljudska prava (YUCOM).

U drugom delu konferencije Nebojša Lazarević, direktor Centra za evropske politike, predstavio je rezultate istraživanja, kao i zaključke i preporuke o unapređenju sistema zaštite potrošača koje je CEP formulisao na osnovu istraživanja. Nakon prezentacije usledila je dinamična diskusija tokom koje su učesnici razmenili mišljenja o predloženim zaključcima i preporukama.

Agendu konferencije možete pogledati ovde.

Foto: www.mc.rs