The Open Society Think Tank Fund (TTF)

Centar za evropske politike (CEP) dobitnik je dvogodišnjeg granta koji dodeljuje The Open Society Think Tank Fund (TTF), u okviru programa Organizational Development Grants to Think Tanks. Osnovna namena je pružanje pomoći istraživačkim centrima (think tank) koji analiziraju jasno identifikovane političke, ekonomske i socijalne probleme čime doprinose negovanju vrednosti otvorenog društva. TTF je prepoznao CEP kao centar koji je suštinski posvećen istraživanju i analizi procesa kreiranja politika u Srbiji u kontekstu pristupanja EU, koji poseduje relevantnu stručnost u brojnim sektorskim politikama.

U skladu sa tim, TTF će između ostalog omogućiti CEP-u da unapredi kvalitet istraživanja javnih politika i usavrši istraživačku metodologiju. Pored toga, CEP će biti u prilici da izgradi strategiju za razvoj organizacije, unapredi menadžerske veštine tima i posveti se razvoju svojih programskih oblasti. Konačno, CEP će raditi na razvoju komunikacione strategije u cilju bolje promocije istraživačkog rada i većeg prisustva u medijima.

Program  Organizational Development Grants to Think Tanks nastoji da pruži podršku unapređenju tri specifične oblasti delovanja think tank organizacija:

1. Kvalitet rezultata istraživanja, kroz razvoj različitih istraživačkih metoda;

2. Sposobnost komuniciranja i javnog zagovaranja – pronalaženje najboljeg pristupa za predstavljanje rezultata javnosti;

3. Unutrašnji razvoj i upravljanje – način na koji istraživački centri funkcionišu kao neprofitne organizacije, uključujući pitanja strateškog planiranja i održivosti.

Ostale inicijative