Global Go To Think Tanks Izveštaj za 2015 predstavljen u Briselu

Milena Lazarević, viša programska menadžerka i starija istraživačica u CEP-u, bila je jedna od glavnih govornika na prezentaciji  „Global Go To Think Tanks izveštaja“,  održane 28. januara u Briselu. Izveštaj je tradicionalno izradio Univerzitet Pensilvanije u okviru svog programa „Think thank organizacije i udruženja građana“. Milena je govorila u okviru panela „Zbog čega su think thank organizacije značajne za donosioce odluka i najširu javnost“, koji je organizovala ugledna think thank organizacija, Bruegel iz Brisela.

Ovaj panel bio je posvećen rastućem značaju think thank organizacija širom sveta. Neka od pitanja na koje su učesnici diskusije pokušali da daju odgovore su: Kako think thank organizacije doprinose javnim i stručnim debatama? Koji su to jedinstveni izazovi sa kojima se ove organizacije suočavaju? Zbog čega mnoge zemlje nastoje da podrže osnivanje domaćih think thank organizacija?

U svojoj prezentaciji Milena se fokusirala na iskustva think thank organizacija u Srbiji. Ona je takođe predstavila CEP programe i aktivnosti usmerene ka ohrabrivanju civilnog društva u  držanju Vlade odgovornom.

Izveštaj je dostupan OVDE.

Video izvor: http://bruegel.org/events/why-think-tanks-matter-to-policy-makers-and-the-public/