Doručak sa novinarima: pristupanje Srbije EU

29. novembar 2017. – Centar za evropske politike (CEP) održao je danas prvi radni doručak sa novinarima: Pristupanje Srbije Evropskoj uniji: Dokle smo stigli, izazovi i šanse, i kako tumačiti različite poruke iz Brisela i država članica EU.

CEP je ugostio novinare iz šest eminentnih redakcija, uključujući i štampane i elektronske medije. Domaćini doručka Srđan Majstorović, predsednik Upravnog odbora CEP-a i Milena Lazarević, programska direktorka CEP-a su sa okupljenim novinarima razgovarali o prethodnoj godini u konekstu EU pregovora, o poglavljima 23 i 24, oceni reforme javne uprave kao jedne od ključnih reformskih oblasti na putu Srbije ka EU, kao i o tome kako da Srbija najbolje iskoristi ,,balkanska predsedavanja“ Savetu EU koja počinju u januaru sledeće godine. Na doručku je otvoreno i pitanje koliko je politika proširenja važna za EU i šta Zapadni Balkan može da donese Uniji.

Ovaj doručak predstavlja uvod u naredni period u kome će Centar za evropske politike, kroz strateško nastupanje u medijima, pojačano raditi na komunikaciji sa građanima na teme koje se tiču procesa pristupanja Srbije EU.