CEP jedna od najboljih regionalnih think tank organizacija

30. januar 2018. – Sa ponosom vas obaveštavamo da je Centar za evropske politike izabran za jedan on najboljih think tank organizacija u regionu Centralne i Istočne Evrope, prema rangiranju uglednog američkog programa Univerziteta Pensilvanija, koji već 11 godina rangira najbolje svetske think tank-ove, kao i mreže think tank-ova.

„Centar za evropske politike (CEP) je think tank organizacija iz Srbije. Oblast rada CEP-a je zakonodavstvo Evropske unije, ostale teme koje su u vezi sa EU, ekonomija, kao i reforma javne uprave“, navodi se u video prezentaciji naziva Zašto su think tank organizacije važne? koja je objavljena uz Global Go To Think Tank izveštaj za 2017. godinu.

„CEP je prva organizacija u Srbiji koja je fokusirana na unapređenje procesa kreiranja javnih politika u Srbiji. Preporuke CEP-a redovno  utiču na odluke ministarstva i visoko rangiranih državnih službenika, što čini CEP ključnom organizacijom kada je u pitanju integracija Srbije u EU„, navodi se u prezentaciji.

Ove godine domaćini smo i događaja koji se prilikom objavljivanja izveštaja istovremeno dešava u 75 zemalja sveta i u više od 100 gradova, a koji se sada prvi put organizuje i u Srbiji. Više o događaju možete pronaći ovde.

Pored ovog velikog uspeha, imamo to zadovoljstvo da vas obavestimo da se i regionalna mreža think tank-ova Zapadnog Balkana, Think for Europe Network (TEN), čijim radom koordinira CEP, našla se na listi najboljih svetskih think tank mreža.  Više o radu TEN-a možete saznati ovde.