AlKES – Predlog politike Vladi Republike Srbije o državnom stipendiranju poslediplomskih studija iz oblasti evropskih poslova, prava , politike i ekonomije EU

Alumni klub Koledža Evrope u Srbiji (AlKES), uz podršku Centra za evropske politike, organizovao je u petak 29. marta skup pod nazivom “Kako do kvalitetnih kadrova u oblasti evropskih poslova”, prezentujući na taj način pripremljen predlog politike Vladi Republike Srbije o državnom stipendiranju poslediplomskih studija iz oblasti evropskih poslova, prava , politike i ekonomije EU, u maloj sali Narodne skupštine Republike Srbije. U uvodnom delu pristunima su se obratili predsednik Narodne skuštine, Nebojša Stefanović, rektor Koledža Evrope, Pol Demare, i Predsednik Upravnog odbora AlKESA, Milena Lazarević.

Nebojša Stefanović istakao je značaj koji imaju mladi ljudi školovani na stranim unverzitetima za proces evropske integracije Srbije, i ukazao je na potrebu za ulaganjem u razvoj kvalitetnih programa i kadrova kako bi se sticala neophodna znanja u ovima oblastima. Počasni gost skupa, profesor Pol Demare, predstavio je ovu visoko kvalitetnu obrazovnu instituciju, kao i njene programe posvećene obrazovanju za evropske poslove. Nakon toga, Milena Lazarević,  prezentovala je predlog o državnom stipendiranju školovanja za evropske poslove.

U aktivnoj diskusiji koja je potom usledila, prisutnima su se između ostalog obratili i Adriano Martins, zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji, Milan Pajević, direktor Kancelarije za evropske integracije i Sonja Liht, predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost.

AlKES-ov Predlog politike Vladi Republike Srbije o državnom stipendiranju poslediplomskih studija iz oblasti evropskih poslova, prava , politike i ekonomije EU, možete preuzeti ovde.