Cirkularne migracije pre depopulacije: Vladan Čokić

European Talks
European Talks
Cirkularne migracije pre depopulacije: Vladan Čokić
Loading
/

Slušajte na:

U novoj epizodi ovog serijala, naš gost je bio doktor medicinskih nauka, Vladan Čokić. On je magistrirao na medicinskoj genetici i doktorirao na hematologiji Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a poslediplomske studije obavio na Nacionalnim institutima za zdravlje u Americi, gde je i živeo do 2004, nakon čega se vratio u Srbiju.

Sa njim razgovaramo o razlozima njegovog povratka i razlikama između života i rada u Srbiji i u SAD-u, zašto se i kada odlučio za budućnost ovde, kao i šta bi savetovao mladima koji razmišljaju o studijama ili poslu van matične zemlje.

U serijalu „Cirkularne migracije pre depopulacije!” razgovaramo sa cirkularnim migrantima različitih obrazovnih kategorija i profila i fokusiramo na pronalaženje načina za povećanje broja cirkularnih migranata u cilju prevencije depopulacije. Serijal pruža zanimljiv uvid u iskustva mladih ljudi iz Srbije koji trenutno žive ili su živeli u inostranstvu u prethodnim godinama, kao i u različite perspektive o migraciji i njenom uticaju na društvo.

Projekat „Cirkularne migracije pre depopulacije!” sprovode Fondacija za razvoj ekonomske nauke – FREN i Centar za evropske politike – CEP. Projekat se realizuje uz finansijsku pomoć Evropske unije.

Najnovije epizode