Cirkularne migracije pre depopulacije: Predrag Đorđević

Cirkularne migracije pre depopulacije!
Cirkularne migracije pre depopulacije!
Cirkularne migracije pre depopulacije: Predrag Đorđević
Loading
/

Slušajte na:

U trećoj epizodi ovog serijala, naša gost je bio Predrag Đorđević. Predrag trenutno živi i radi u Srbiji, nakon završenih osnovnih studija u Srbiji i razmene i mastera u Austriji, Nemačkoj i Italiji.

Sa njim razgovaramo o tome kako je živeti i raditi u drugoj zemlji, koliko se druge zemlje razlikuju od Srbije, gde planira svoju budućnost, i šta bi savetovao mladima koji razmišljaju o studijama ili poslu van matične zemlje.

Podkast „Cirkularne migracije pre depopulacije!” u kojoj razgovaramo sa cirkularnim migrantima različitih obrazovnih kategorija i profila i fokusiramo na pronalaženje načina za povećanje broja cirkularnih migranata u cilju prevencije depopulacije. Serijal pruža zanimljiv uvid u iskustva mladih ljudi iz Srbije koji trenutno žive ili su živeli u inostranstvu u prethodnim godinama, kao i u različite perspektive o migraciji i njenom uticaju na društvo.

Projekat „Cirkularne migracije pre depopulacije!” sprovode Fondacija za razvoj ekonomske nauke – FREN i Centar za evropske politike – CEP. Projekat se realizuje uz finansijsku pomoć Evropske unije.

Najnovije epizode