Cirkularne migracije pre depopulacije: Katarina Ćuković

Cirkularne migracije pre depopulacije
Cirkularne migracije pre depopulacije
Cirkularne migracije pre depopulacije: Katarina Ćuković
Loading
/

Or listen:

U drugoj epizodi ovog serijala, naša gošća je bio Katarina Ćuković, Katarina trenutno živi i radi u Danskoj, nakon završenih osnovnih studija u Srbiji i mastera u Nemačkoj. Sa njom razgovaramo o tome kako je živeti i raditi u drugoj zemlji, koliko se Danska razlikuje od Srbije, gde planira svoju budućnost, i šta bi savetovala mladima koji razmišljaju o studijama ili poslu van matične zemlje.

Podkast „Cirkularne migracije pre depopulacije!” u kojoj razgovaramo sa cirkularnim migrantima različitih obrazovnih kategorija i profila i fokusiramo na pronalaženje načina za povećanje broja cirkularnih migranata u cilju prevencije depopulacije. Serijal pruža zanimljiv uvid u iskustva mladih ljudi iz Srbije koji trenutno žive ili su živeli u inostranstvu u prethodnim godinama, kao i u različite perspektive o migraciji i njenom uticaju na društvo.

Projekat „Cirkularne migracije pre depopulacije!” sprovode Fondacija za razvoj ekonomske nauke – FREN i Centar za evropske politike – CEP. Projekat se realizuje uz finansijsku pomoć Evropske unije.

Latest episodes