Cirkularne migracije pre depopulacije: Maša Sladojević

Cirkularne migracije pre depopulacije
Cirkularne migracije pre depopulacije
Cirkularne migracije pre depopulacije: Maša Sladojević
Loading
/

Or listen:

U novoj epizodi ovog serijala, naša gošća je bila Maša Sladojević. Maša od pre nekoliko meseci živi i radi u Srbiji, nakon života provedenog u Austriji.

Sa njom razgovaramo o tome kako se Srbija razlikuje od Austrije, zašto se i kada odlučila na budućnost ovde, gde planira svoju budućnost, i šta bi savetovala mladima koji razmišljaju o studijama ili poslu van matične zemlje.

U serijalu „Cirkularne migracije pre depopulacije!” razgovaramo sa cirkularnim migrantima različitih obrazovnih kategorija i profila i fokusiramo na pronalaženje načina za povećanje broja cirkularnih migranata u cilju prevencije depopulacije. Serijal pruža zanimljiv uvid u iskustva mladih ljudi iz Srbije koji trenutno žive ili su živeli u inostranstvu u prethodnim godinama, kao i u različite perspektive o migraciji i njenom uticaju na društvo.

Projekat „Cirkularne migracije pre depopulacije!” sprovode Fondacija za razvoj ekonomske nauke – FREN i Centar za evropske politike – CEP. Projekat se realizuje uz finansijsku pomoć Evropske unije.

Latest episodes