Cirkularne migracije pre depopulacije: Jelena Stefanović

Cirkularne migracije pre depopulacije
Cirkularne migracije pre depopulacije
Cirkularne migracije pre depopulacije: Jelena Stefanović
Loading
/

Or listen:

U novoj epizodi ovog serijala, naša gošća je bila Jelena Stefanović, turistički vodič, avanturistička travel blogerka i influenserka. S diplomama iz marketinga i turizma, ona je pravi spoj kreativnosti i ljubavi prema putovanjima.

Kako je Jelena završila u Veneciji? Šta je doživela tamo i kako je to oblikovalo njenu viziju budućnosti?

Sa njom razgovaramo o iskustvu života u drugoj zemlji, kao i tome gde vidi svoju budućnost, budući da je njena karijera sve samo ne obična – i kako je to imati posao koji nije “od 9 do 5” i koji je ne vezuje za jedno konkretno mesto. Pored toga, Jelena mladim ljudima koji razmišljaju o studijama ili poslu van matične zemlje daje savete koji će im sigurno pomoći da donesu odluke koje će oblikovati njihovu budućnost.

U serijalu „Cirkularne migracije pre depopulacije!” razgovaramo sa cirkularnim migrantima različitih obrazovnih kategorija i profila i fokusiramo na pronalaženje načina za povećanje broja cirkularnih migranata u cilju prevencije depopulacije. Serijal pruža zanimljiv uvid u iskustva mladih ljudi iz Srbije koji trenutno žive ili su živeli u inostranstvu u prethodnim godinama, kao i u različite perspektive o migraciji i njenom uticaju na društvo.

Projekat „Cirkularne migracije pre depopulacije!” sprovode Fondacija za razvoj ekonomske nauke – FREN i Centar za evropske politike – CEP. Projekat se realizuje uz finansijsku pomoć Evropske unije.

Latest episodes