• ENGENG
 • Priručnici za praćenje i evaluaciju javnih politika

  CEP

  Priručnici su rezultat rada na projektu „Praćenje i evaluacija javnih politika uz podršku civilnog društva“ koji finansira Evropska unija kroz Program podrške OCD (Civil Society Facility), uz sufinansiranje Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.

  U svetlu stvaranja struktura za sistemsko praćenje sprovođenja javnih politika, kao i njihovu evaluaciju, veliki broj državnih službenika u Srbiji će dobiti nove zadatke sa kojima se nisu ranije susretali. Cilj priručnika za državne službenike jeste da pomogne državnim službenicima da pravilno izvode poslove praćenja i evaluacije, pružanjem informacija o sastavnim činiocima ovog procesa, strukturi i ulozi različitih aktera.

  Priručnik možete preuzeti ovde.

  Prirucnik za ukljucivanje OCD u proces monitoringa i evaluacije

   

  Priručnik za OCD namenjen je onim organizacijama civilnog društva u Srbiji koje žele da se uključe u procese praćenja i evaluacije javnih politika. Priručnik se oslanja na studiju „Kako do rezultata u javnim politikama? Praćenje i evaluacija uz podršku civilnog društva“ ali, u odnosu na studiju, cilj priručnika je da ponudi praktična i metodološka znanja organizacijama civilnog društva da pravilno izvode aktivnosti praćenja i evaluacije.

  Priručnik možete preuzeti ovde.

   

   

  Nazad na vrh