• ENGENG
 • CEP Infografici su proizašli iz naše želje da na sažet, jednostavan, informativan i vizuelno privlačan način predstavimo relevantne podatke i nalaze. Naš cilj je da na ovaj način dopremo do šire javnosti i pomognemo im da brzo i lako nađu potrebne informacije.

  Od proizvodnje do tržišta – obuća

  Kako izgleda mapa kretanja proizvoda od fabrike do tržišta Srbije i tržišta Evropske unije? Koji su koraci koje proizvođač mora da pređe kako bi se njegov proizvod našao na policama?

  Autori: CEP

  Ujednačavanje akcize na jaka alkoholna pića

  Koliko je Srbija usklađena sa Evropskom unijom kada je u pitanju akcizna politika? Šta koči otvaranje pregovaračkog Poglavlja 16 (Oporezivanje)? Na koji način će proces pristupanja i usklađivanja pravilima EU uticati na akcize na alkoholna pića?

  Autori: CEP

  Obaveze trgovca u Srbiji

  Koje su obaveze trgovca u Srbiji u vezi sa reklamacijom? Kako se ostvaruje sudska zaštita prava potrošača i koji su oblici pravne pomoći na raspolaganju potrošačima?

  Autori: CEP

  Prava potrošača u Srbiji

  Ko ima svojstvo potrošača i koja prava imaju potrošači u Srbiji? Koji zakon propisuje ta prava? Šta je garancija? Šta je reklamacija?

  Autori: CEP

  Od proizvodnje do tržišta – LED sijalice

  Kako izgleda mapa kretanja proizvoda od fabrike do tržišta Srbije i tržišta Evropske unije? Koji su koraci koje proizvođač mora da pređe kako bi se njegov proizvod našao na policama?

  Autori: CEP

  Ekonomske mere – uporedni pregled

  Od početka krize izazvane korona virusom, gotovo sve države donele su set mera sa ciljem zaštite zdravlja građana, očuvanja radnih mesta i podrške privredi. Odlaganje rokova za plaćanje poreza na doprinose, olakšani pristupi kreditima, direktna pomoć malim i srednjim preduzećima samo su neke od vidova podrške koju su države pružile svojim privrednicima.

  Autori: CEP

  Glavne specifičnosti izvršnog postupka u komunalnim predmetima

  Koje su glavne specifičnosti izvršnog postupka u komunalnim predmetima? Saznajte u novom CEP infografiku, razvijenom uz podršku USAID-ovog Programa vladavine prava.

  Autori: CEP

  Položaj dužnika u izvršenju

  Kakav je položaj dužnika u izvršenju? Šta da radite kada Vam stigne rešenje o izvršenju od javnog izvršitelja zbog neizmirenih računa za komunalne usluge? Saznajte u novom CEP infografiku, razvijenom uz podršku USAID-ovog Programa vladavine prava.

  Autori: CEP

  Izvršni postupak i komunalne usluge

  Šta prethodi pokretanju izvršnog postupka i koji su ključni koraci u postupku u oblasti komunalnih usluga? Novi CEP infografik, razvijen uz podršku USAID-ovog Programa vladavine prava, objašnjava tok izvršnog postupka – od pokretanja procedure pa do kraja istog.

  Autori: CEP

  Trgovina u prvom planu

  Ko je najznačajniji trgovinski partner Srbije? Koji je obim trgovine sa EU, CEFTA i Evroazijskom ekonomskom unijom? Odgovore pronađite u infografiku koji smo izradili sa NALED-om i portalom European Western Balkans u okviru našeg “Pripremi se za učešće” projekta.

  Autori: CEP
  1 2
  Nazad na vrh