• ENGENG
 • CEP Infografici su proizašli iz naše želje da na sažet, jednostavan, informativan i vizuelno privlačan način predstavimo relevantne podatke i nalaze. Naš cilj je da na ovaj način dopremo do šire javnosti i pomognemo im da brzo i lako nađu potrebne informacije.

  Kineske donacije Ministarstvu odbrane Srbije

  Kineska Inicijativa „Pojas i put” nije usmerena samo na ekonomiju. Ovaj infografik predstavlja bezbednosnu komponentu kinesko-srpske saradnje. Kako se Kina rangira u smislu donacija srpskom Ministarstvu odbrane? Kako je političko poboljšanje odnosa Srbije i Kine dovelo do uspona u bezbednosnoj saradnji?

  Autori: Strahinja Subotić | Anesa Omeragić

  Napredak i spremnost Srbije za članstvo u EU

  Ocene Evropske komisije u Izveštaju iz 2020, koji analizira rezultate ostvarene u periodu od aprila 2019. do septembra 2020.

  Autori: Sena Marić | Strahinja Subotić | Anesa Omeragić

  Hronologija strane pomoći u borbi protiv virusa korona

  Od početka pandemije virusa korona, 16 stranih aktera je poslalo pomoć Srbiji za borbu protiv posledica ove pandemije. U našem infografiku dajemo prikaz svih donatora i hronologiju njihove pomoći.

  Autori: Strahinja Subotić | Anesa Omeragić

  Paket finansijske podrške EU Zapadnom Balkanu

  U jeku pandemije virusa korona, EU je pripremila veliki paket finansijske podrške za Zapadni Balkan. Ovaj infografik razjašnjava od čega se taj paket sastoji i kako se distribuira među regionalnim partnerima.

  Autori: Strahinja Subotić | Anesa Omeragić

  Ekonomsko prisustvo stranih aktera u Srbiji

  Ovaj infografik je izrađen u okviru projekta „Srbija na raskršću između Zapada i Istoka“.

  Autori: Strahinja Subotić | Miloš Janjić | Anesa Omeragić

  Bregzit 3.0 – Džonsonova priča

  Uprkos turbulentnim proteklim mesecima, obeleženim suspenzijom rada britanskog parlamenta i novim odlaganjem Bregzita, Boris Džonson je uspeo da osvoji ubedljivu većinu na parlamentarnih izborima u Ujedinjenom Kraljevstvu 2019. godine.

  Kako je Bregzit sada neminovan, pogledajte naš novi infografik da biste saznali kako se ovaj proces odvijao tokom Džonsonovog premijerskog mandata.

  Autori: CEP

  Nova lica Evropske unije

  Nakon održanih izbora za Evropski parlament i dugih pregovora, popunjavaju se vodeće pozicije najznačajnijih evropskih institucija. Ko su osobe koje će u narednom periodu uticati na oblikovanje budućnosti Evrope? Saznajte u našem infografiku.

  Autori: CEP

  Napredak i spremnost Srbije za članstvo u EU

  Ocene Evropske komisije u Izveštaju iz 2019, koji analizira rezultate ostvarene u periodu od marta 2018. do marta 2019.

  Autori: CEP

  Izbori za Evropski parlament

  Dugoočekivani izbori za Evropski parlament su počeli i trajaće do 26. maja. Ukoliko želite da budete u toku, pogledajte ovaj CEP infografik u kojem su predstavljene ključne političke grupacije, kao i glavna očekivanja.

  Autori: CEP

  Bregzit infografik 2.0

  Pre tačno dve godine, UK je podnelo svoju nameru o napuštanju EU. Ipak, način njenog napuštanja je i dalje nepoznat.

  Autori: CEP
  1 2
  Nazad na vrh