• ENGENG
 • Treći doručak sa novinarima

  Reforma javne uprave: samo slovo na papiru ili...?

  U ponedeljak, 19. novembra, Centar za evropske politike (CEP) organizuje treći doručak sa novinarima, na temu: Reforma javne uprave: samo slovo na papiru ili…? 

  Da li se u državnoj upravi zapošljava prema zaslugama ili „preko veze“ i kako večito „v.d“ stanje utiče na rad državnih službenika? Šta građani misle o radu Vlade na digitalizaciji, koliko znaju o e-uslugama, da li ih koriste i osećaju li se uključeno u inicijative za unapređenje usluga? Koliko Vlada Srbije poštuje načelo budžetske transparentnosti? Koliko smo napredovali u procesu reforme javne uprave, u poređenju sa ostalim zemljama Zapadnog Balkana?

  Na doručku će novinarima biti predstavljen izveštaj o stanju reforme javne uprave u Srbiji –  Nacionalni PAR monitor 2017/2018, koji pruža odgovor na ova i druga povezana pitanja. Izveštaj izrađen u okviru WeBER projekta, koji sprovodi regionalna Think for Europe mreža (TEN), predvođena Centrom za evropske politike – CEP. WeBER je prvi regionalni projekat civilnog društva koji prati reforme javne uprave na Zapadnom Balkanu.

  Domaćini će biti Milena Lazarević, programska direktorka CEP-a i projektna menadžerka WeBER-a i Miloš Đinđić, programski menadžer i vodeći istraživač WeBER projekta.

  Za više informacija o WeBER projektu, posetite: www.par-monitor.org 

  Nazad na vrh