• ENGENG
 • Tematska otvorena vrata

  Zašto suđenja dugo traju?

  Otvaramo vrata suda za diskusiju sa građanima Novog Sada!

  Naša prva tema biće – Zašto suđenja dugo traju?

  Ukluči se i ti u razgovor!

  Na pitanja građana, odgovore će davati sudije i pravni eksperti.

  U saradnji sa Vrhovnim kasacionim sudom i Osnovnim sudom u Novom Sadu, od juna 2019. godine, redovno se, tri puta godišnje, održavaju Tematska otvorena vrata. Ona predstavljaju otvoreni forum za diskusiju sa građanima o načinu rada njihovog suda. Na taj način građani će imati priliku da upoznaju sud iz drugačije perspektive i kroz dijalog sa predstavnicima pravosuđa reše brojne dileme koje imaju kao realni ili potencijalni učesnici u sudskom postupku.

  Pozivamo sve zainteresovane građane da prisustvuju prvim Tematskim otvorenim vratima u Novom Sadu, 2. jula 2019. godine od 17h u maloj sali Osnovnog suda u Novom Sadu.

  Tematska otvorena vrata održavaju se u okviru projekta Otvorena vrata pravosuđa koji CEP sprovodi sa YUCOM-om i još 10 partnera. Opšti cilj projekta, koji je podržan od strane USAID-a je jačanje poverenja građana u rad pravosudnih institucija u Republici Srbiji kroz poboljšanje komunikacije između građana i pravosuđa.

  Pronađi više informacija o događaju i načinu kako da se prijaviš na linku – http://www.yucom.org.rs/event/tematska-otvorena-vrata/

  Nazad na vrh