• ENGENG
 • Podizanje nivoa razumevanja građana o njihovim pravima i obavezama u izvršnom postupku na lokalnom nivou

  U četvrtak, 26. juna 2020. u 12h u Kragujevcu će biti održan okrugli sto u okviru projekta Podizanje nivoa razumevanja građana o njihovim pravima i obavezama u izvršnom postupku na lokalnom nivou, koji sprovodi CEP, uz podršku USAID-ovog Projekta vladavina prava.

  Imajući u vidu značaj i aktuelnost teme, očekujemo da u okruglom stolu učestvuju predstavnici lokalnih javnih komunalnih preduzeća, predstavnici gradske uprave, javni izvršitelji sa sedištem na području Kragujevca, kao i predstavnici potrošačkih organizacija.

  Diskusije, iskustva, komentari i sugestije svih relevantnih ključnih aktera sa ovog događaja, pružiće CEP-u izuzetno vredne inpute za istraživanje o postojećem stanju u oblasti prinudne naplate komunalnih usluga i iskustava sa radom javnih izvršitelja, koje se takođe sprovodi u okviru ovog projekta. Ovom prilikom pokrenuće se i diskusije o potencijalnim rešenjima, kao što su, na primer, izmene/dopune odluka o načinu i uslovima pružanja komunalnih usluga, odluke vezane za rad javnih komunalnih preduzeća, preporuke za unapređenje poslovnih modela/funkcionisanja javnih komunalnih preduzeća, mere usmerene ka krajnjim korisnicima/potrošačima, između ostalog.

  Cilj ovog projekta je širenje znanja i dobrih praksi u izvršnim postupcima u komunalnim predmetima, podizanje svesti građana o njihovim pravima i obavezama u izvršnom postupku po ovim pitanjima, kao i unapređenje komunikacije i uzajamne saradnje između ključnih aktera, odnosno na relaciji jedinica lokalne samouprave – komunalna preduzeća – javni izvršitelji – građani. Tematski okrugli sto, prvi u okviru ovog projekta u Kragujevcu, CEP organizuje u saradnji sa Gradskom upravom grada Kragujevca.

  Prisustvo na događaju: samo po pozivu

  Nazad na vrh