• ENGENG
 • Na putu ka EU i zdravoj životnoj sredini

  Koji su izazovi u pogledu eko-finansiranja u lokalnim zajednicama?

  Opšta tema završne konferencije u sklopu CSOnnect institucionalnog granta, naziva Na putu ka EU i zdravoj životnoj sredini: Koji su izazovi u pogledu eko-finansiranja u lokalnim zajednicama?  je proces pristupanja Srbije EU u vezi sa Pregovaračkim poglavljem 27 (zaštita životne sredine), sa fokusom na postojećim izazovima u pogledu finansiranja zaštite životne sredine na lokalnom nivou, a na događaju će biti predstavljeno i istraživanje na ovu temu, koje je sprovedeno u okviru CSOnnect insitucionalnog granta, kao i rezultati samog granta.

  Na događaju će govoriti Joakim Vaern, zamenik ambasadora Švedske u Srbiji, Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije, Dušan Vujović, ministar finansija u Vladi Republike Srbije, Sem Fabrici, šef Delegacije EU u Srbiji, Tanja Miščević, šefica Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o prisutpanju Srbije EU i Radoslav Sretenović, predsednik Državne revizorske institucije. Konferenciju će moderirati Srđan Majstorović, predsednik Upravnog odbora CEP-a.

  Istraživanje će zajedno predstaviti naš istraživač Stefan Šipka i istraživač Ekološkog centra Stanište Dejan Maksimović. Učesnicima će se obratiti i Ruža Radović, direktorka kancelarije Regionalnog centra za životnu sredinu u Srbiji.

  CEP i partnerske organizacije (Ekološki centar Stanište, Ekološki pokret Odžaka, Lokalni ekološki pokret Smedereva, Business and Economy Center) institucionalni grant koriste u sklopu CSOnnect programa koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu, a finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

   

   

  Nazad na vrh