• ENGENG
 • Međunarodni dan tolerancije: Srbija bez diskriminacije – snage i izazovi

  Završna konferencija projekta

  U okviru projekta „Jačanje kapaciteta institucija i organizacija u Srbiji u cilju odgovarajuće primene zakonodavstva u oblasti ljudskih prava i zabrane diskriminacije“ koji podržava Vlada Velike Britanije kroz Fond za dobru upravu (Good Governance Fund – GGF), čiji je korisnik Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, 16. novembra 2018. (na Međunarodni dan tolerancije) će biti održana konferencija “Srbija bez diskriminacije – snage i izazovi”. Konferencija se organizuje u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji i Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti.

  Ovaj projekat imao je za cilj doprinos jačanju vladavine prava i demokratske odgovornosti, a kao očekivani rezultat postavio je unapređenje sprovođenja Zakona o zabrani diskriminacije. Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati ovog projekta. Pored toga, tradicionalno će biti uručene Godišnje novinarske nagrade za toleranciju koju zajednički dodeljuju Poverenik za zaštitu ravnopravnosti i Misija OEBS-a u Srbiji.

  Skupu će prisustvovati predstavnici i predstavnice državnih i drugih organa javne vlasti, ambasada i međunarodnih organizacija u Republici Srbiji, kao i nevladinih organizacija i medija.

  Nazad na vrh