• ENGENG
 • Krizna vremena, momenat za think tankove

  Slučaj Zapadnog Balkana

   

   

   

  Pandemija COVID-19 uzela je za taoca 2020. godinu. Mediji, agende političkih lidera, kao i građani bili su zaokupljeni pandemijom. Stvari nisu bile drugačije ni u slučaju think tankova. Zapravo, mnogi hibridni režimi, uključujući i one na Zapadnom Balkanu, koristili su pandemiju da ojačaju svoje autoritarne mehanizme, dok su pokazatelji stepena demokratije nastavili da se pogoršavaju. Dakle, uslovi za inkluzivno kreiranje politika zasnovano na činjenicama značajno su se pogoršali. Uprkos nepovoljnim izazovima, think tankovi na Zapadnom Balkanu pronalaze načine da se njihov glas čuje i da ostvare uticaj na domaćem terenu.

  Cilj ovog događaja je da se razgovara o izazovima i prilikama za think tankove u podsticanju demokratske transformacije na Zapadnom Balkanu kao i njihovom pozicioniranju u svetu nakon pandemije. Četvrti put po redu, CEP će se pridružiti stotinama vodećih think tankova širom sveta u održavanju simultanih nacionalnih događaja u kontekstu objavljivanja Global Go to Think Tank izveštaja u 2020. godini, Programa za think tankove i civilno društvo (TTCSP) na Lauder institutu Univerziteta Pensilvanija u Sjedinjenim Američkim Državama.

  Panelisti:

  • Milena Lazarević, Programska direktorka, CEP Beograd
  • Simonida Kacarska, Direktorka, EPI, Skoplje
  • Milena Muk, Programska direktorka, Institut Alternativa, Crna Gora
  • Milan Antonijević, Izvršni direktor, Fondacija za otvoreno društvo, Srbija

  Moderatorka: Sena Marić, CEP

  Molimo Vas da se registrujete za događaj ovde: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_jHW98kr4QFqGCb_8fv3ywg

  Radni jezik događaja će biti engleski, sa obezbeđenim simultanim prevodom na srpski jezik. Samo registrovani učesnici će dobiti link za prisustvovanje događaju. Događaj će biti uživo prenošen i putem Facebook-a, a učesnici će imati priliku da ostave komentare i pitanja na Facebook-u i Zoom-u.

  Nazad na vrh