• ENGENG
 • Konsultativni sastanak sa ključnim akterima u oblasti finansiranja zaštite životne sredine

  U sredu, 20. juna 2018, Centar za evropske politike (CEP) će, kao predvodnik konzorcijuma dobitnika CSOnnect institucionalnog granta, održati konsultativni sastanak sa ključnim akterima u oblasti finansiranja zaštite životne sredine. Sastanak se organizuje u saradnji sa Ekološkim centrom Stanište, jednoj od organizacija u ovom konzorcijumu.

  Na sastanak, koji će se održati u Kući ljudskih prava i demokratije u Beogradu, pozvani su predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine, Državne revizorske institucije, Privredne komore Srbije, Ministarstva finansija, Stalne konferencije gradova i opština, kao i predstavnici organizacija civilnog društva. Prisutnima će se najpre obratiti Milan Vujović, projektni menadžer u CEP-u i koordinator projekta, i Stefan Šipka, istraživač u CEP-u. Presek postojećeg stanja u pogledu finansiranja zaštite životne sredine na lokalnom nivou daće Dejan Maksimović, istraživač iz Ekološkog centra Stanište, koji će predstaviti predloge i konkretne dokumente istraživačkog tima za poboljšanje sistema finansiranja u ovoj oblasti, nakon čega će slediti diskusija na temu predloženih rešenja i dokumenata.

  Institucionalni grant se finansira sredstvima CSOnnect programa koji realizuje Regionalni centar za životnu sredinu. Program finansira Švedska međunarodna agencija za razvoj i saradnju (SIDA).

  Regional Environmental Center      CSOconnect      

   

  Više o ovom događaju možete pronaći ovde.

  Nazad na vrh