• ENGENG
 • Imamo li kadrove za Evropu?

  Značaj državnih službenika u procesu evropskih integracija

  Centar za evropske politike, uz podršku projekta „Podrška pregovorima sa Evropskom unijom u Srbiji“, koji sprovodi Vlada Savezne Republike Nemačke, preko Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit – (GIZ )GmbH, organizuje panel-diskusiju na temu: „Imamo li kadrove za Evropu? Značaj državnih službenika u procesu evropskih integracija“.

  Cilj događaja je otvaranje diskusije o izazovima očuvanja kvalitetnih državnih službenika na poslovima iz oblasti evropskih integracija/upravljanja fondovima EU, kao i o mogućnostima za uspostavljanje i sprovođenje javne politike koja će unaprediti njihovu radnu motivaciju i zadovoljstvo poslom. Na događaju će govoriti prof. dr Tanja Miščević, šefica Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije EU, Holger Šreder, šef Sektora za saradnju, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji,  Jelena Stojović, državni sekretar, Ministarstvo finansija Republike Srbije, Milena Lazarević, programska direktorka Centra za evropske politike,  Jürgen Schmid, prvi sekretar Ambasade Nemačke u Srbiji.

  Na događaju će biti predstavljena studija Kvalitetnom politikom zadržavanja kadrova ka održivoj integraciji Srbije u EU. Studija je proistekla iz sveobuhvatnog i metodološki robusnog istraživanja kao odgovor na identifikovani problem rastućeg odliva državnih službenika zaposlenih u jedinicama nadležnim za poslove evropskih integracija i upravljanje fondovima EU i razvojne pomoći.  Istraživanje je sproveo Centar za evropske politike pod okriljem projekta „Podrška pregovorima sa Evropskom unijom u Srbiji“, uz dodatnu finansijsku podršku Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva (SIPRU).

  Nazad na vrh