• ENGENG
 • Ekonomski izazovi Srbije u procesu evropskih integracija

  Ispunjavanje ekonomskih kriterijuma, pored političkih kriterijuma jeste osnovni uslov za članstvo Srbije u Evropskoj uniji. Međutim, dok ekonomska poglavlja čine i najveći deo usklađivanja sa evropskim zakonodavstvom, ona često bivaju zasenjena političkim temama.

  Imajući to u vidu, online diskusija Ekonomski izazovi Srbije u procesu evropskih integracija ima za cilj da upozna novinare, organizacije civilnog društva i širu javnost sa napretkom Srbije u razvijanju funkcionalne tržišne privrede, sposobne da se nosi sa pritiscima evropskog tržišta i sa time kako je ekonomske reforme ocenila Evropska komisija (EK) u svom godišnjem izveštaju. U okviru diskusije biće reči i o ulozi koju u reformskom procesu ima Program ekonomskih reformi (ERP) – najvažniji strateški dokument u ekonomskom dijalogu Srbije i Evropske unije.

  O ovim temama razgovaramo sa Rankom Miljenović, izvršnom direktorkom Centra za evropske politike (CEP) i Aleksandrom Miloševićem, novinarom i urednikom ekonomije u dnevnom listu Danas.

  Razgovor će moderirati novinarka Ljubica Gojgić.

  Diskusija se održava u okviru projekta Pripremi se za učešće – P2P koji zajednički sprovode CEP, NALED i European Western Balkans, a podržan je sredstvima Evropske unije.

  Nazad na vrh