Zaštićena područja prirode u AP Vojvodini

Status zaštite i finansiranje u kontekstu evropskih integracija

CEP
CEP

Kakvo je stanje prirode u Vojvodini? Kako su regulisana i kako se finansiraju zaštićena područja? Koji izazovi i prilike predstoje u procesu evropskih integracija? Nova studija se bavi navedenim pitanjima i nudi određene odgovore i preporuke za zaštitu prirode u skladu sa evropskim standardima. Studija je izrađena u okviru projekta „Banatska platforma“ koji sprovodi Ekološki […]

Zaštićena područja u VojvodiniKakvo je stanje prirode u Vojvodini? Kako su regulisana i kako se finansiraju zaštićena područja? Koji izazovi i prilike predstoje u procesu evropskih integracija? Nova studija se bavi navedenim pitanjima i nudi određene odgovore i preporuke za zaštitu prirode u skladu sa evropskim standardima.

Studija je izrađena u okviru projekta „Banatska platforma“ koji sprovodi Ekološki centar Stanište u saradnji sa Centrom za evropske politike, udruženjem Agroznanje i drugim organizacijama, okupljenim u regionalnu mrežu Banatska platforma. Projekat i studija su finansijski podržani od strane Fonda za otvoreno društvo, Srbija.

Studiji možete pristupiti ovde.

Nazad na vrh