Priručnici za praćenje i evaluaciju javnih politika

CEP
CEP

U svetlu stvaranja struktura za sistemsko praćenje sprovođenja javnih politika, kao i njihovu evaluaciju, veliki broj državnih službenika u Srbiji će dobiti nove zadatke sa kojima se nisu ranije susretali. Cilj priručnika za državne službenike jeste da pomogne državnim službenicima da pravilno izvode poslove praćenja i evaluacije, pružanjem informacija o sastavnim činiocima ovog procesa, strukturi […]

Prirucnik za pracenje i evaluaciju politike javne upraveU svetlu stvaranja struktura za sistemsko praćenje sprovođenja javnih politika, kao i njihovu evaluaciju, veliki broj državnih službenika u Srbiji će dobiti nove zadatke sa kojima se nisu ranije susretali. Cilj priručnika za državne službenike jeste da pomogne državnim službenicima da pravilno izvode poslove praćenja i evaluacije, pružanjem informacija o sastavnim činiocima ovog procesa, strukturi i ulozi različitih aktera.

Priručnik možete preuzeti ovde.

 

 

Prirucnik za ukljucivanje OCD u proces monitoringa i evaluacijePriručnik za OCD namenjen je onim organizacijama civilnog društva u Srbiji koje žele da se uključe u procese praćenja i evaluacije javnih politika. Priručnik se oslanja na studiju „Kako do rezultata u javnim politikama? Praćenje i evaluacija uz podršku civilnog društva“ ali, u odnosu na studiju, cilj priručnika je da ponudi praktična i metodološka znanja organizacijama civilnog društva da pravilno izvode aktivnosti praćenja i evaluacije.

Priručnik možete preuzeti ovde.

Priručnici su rezultat rada na projektu „Praćenje i evaluacija javnih politika uz podršku civilnog društva“ koji finansira Evropska unija kroz Program podrške OCD  (Civil  Society  Facility), uz sufinansiranje Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.

Nazad na vrh