• ENGENG
 • WeBER: Monitoring reforme javne uprave na Zapadnom Balkanu

  Od decembra 2015. godine Centar za evropske politike realizuje trogodišnji regionalni projekat „Unapređenje kapaciteta civilnog društva Zapadnog Balkana za monitoring javne uprave“ (WeBER).

  Projekat se realizuje uz podršku Evropske komisije u okviru programa „Podrška civilnom društvu i medijima 2014-2015 – Podrška regionalnim tematskim mrežama organizacija civilnog društva” a u partnerstvu sa 6 organizacija sa Zapadnog Balkana i Evrope  (EPI – Makedonija, IA –Crna Gora, IDM – Albanija, VPI – BiH,  GLPS – Kosovo i EPC – Belgija).

  Šta je WeBER i zašto je pokrenut? Koje organizacije ga sprovode i na koji način? Centar za evropske politike s ponosom predstavlja dvostrani informator o našem novom, trogodišnjem regionalnom projektu, koji finansira Evropska unija, uz sufinansiranje Kraljevine Holandije.

  Za više informacija kliknite na dokument u nastavku.

  weber info sheet

   

  Cilj projekta je jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva i medija na Zapadnom Balkanu za učešće u kreiranju i implementacji reforme javne uprave.  Organizacije civilnog društva prepoznate su  kao značajni akteri u kreiranju javnih politika na nacionalnom i regionalnom nivou zbog čega ovaj projekat nastoji da ojača njihove nadzorne i konsultantske sposobnosti.  Kvalitetno i analitično izveštavanje medija na temu reforme javne uprave zasnovano na argumentima i dokazima ima podjednako značajnu ulogu u ovim procesima. Zbog toga se projekat kao drugoj target grupi okreće upravo medijima.

  Nazad na vrh