Evaluacija javnih politika i revizija svrsishodnosti – na istom ili paralelnom koloseku?

U okviru Regionalnog programa za promociju istraživanja na Zapadnom Balkanu (RRPP), Centar za evropske politike u saradnji sa Institutom za evropske politike (EPI) iz Skoplja i Institutom Alternativa iz Podgorice, kao partnerskim organizacijama, sprovodi u narednih 12 meseci istraživanje o evaluaciji javnih politika i reviziji svrsishodnosti.

Projekat “Evaluacija javnih politika i revizija svrsishodnosti – na istom ili na paralelnom koloseku?” finansijski je podržan od strane Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (Swiss Agency for Development and Cooperation – SDC).

Cilj projekta je analiza institucionalne i stvarne prakse sprovođenja revizije svrsishodnosti i evaluacije politika, kao i njhovog međusobnog odnosa prevashodno na primerima iz uporedne prakse. Kako bi se to postiglo, ovi procesi će biti istraženi u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji, a sprovešće se i istraživanje komparativnih praksi u šest država članica Evropske unije. Krajnji proizvod istraživanja biće studija u kojoj će biti date opcije i preporuke kako bi se unapredili sistema evaluacije javnih politika u državnim organima država konzorcijuma,

Rezultati istraživanja će biti predstavljani na regionalnoj konferenciji koja će se održati u Beogradu, u organizaciji Centra za evropske politike. Regionalni program za prmociju istrazivanja na Zapadnom Balkanu (RRPP)

Nazad na vrh